حجت الاسلام حسن برومی، مدیر مدرسه علمیه امام حسین(ع) اهواز، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در اهواز، با اشاره به فرا رسیدن روز امور تربیتی و تربیت اسلامی، به فلسفه تربیت و ضرورت تربیت اسلامی اشاره کرد و اظهار داشت: تربیت به معنای چگونه زندگی کردن و آداب زندگی اسلامی است.
وی در ادامه افزود: تربیت صحیح اسلامی به فرزندان نحوه تعامل آنها با دیگران را آموزش می دهد، به طوری که فرزند در سیر شیوه های تربیتی می آموزد که چگونه با مخاطبان و اطرافیان خود برخوردی صحیح و در چهارچوب شرع اسلام داشته باشد.
مدیر مدرسه علمیه امام حسین(ع) اهواز، به مسأله تربیت از دیدگاه ائمه اطهار(ع) اشاره کرد و گفت: با نگاه به روایات ائمه اطهار(ع)، متوجه می شویم مهمترین مسأله ای که معصومین(ع) به آن تأکید دارند، مباحث تربیتی است که از آنها با عنوان ادب یاد شده است.
حجت الاسلام برومی، در ادامه با اشاره به حدیثی از امام علی(ع) که فدمود: «یا مؤمنُ، إنّ هذا العِلْمَ والأدبَ ثَمَنُنفسِکَ، فاجتَهِدْ فی تَعلُّمِهِما، فما یَزیدُ مِن عِلمِکَ وأدبِکَ یَزیدُ فی ثَمَنِکَ وقَدْرِکَ»، بیان داشت: حضرت علی(ع) در این حدیث بیان می کند که اى مؤمن! این دانش و ادب، جان بهاى توست پس در فراگرفتن آن دو کوشا باش که هر چه بر دانش و ادبت افزوده شود، قدر و ارزشت فزونی گردد؛ و امروزه مفسرین ما از ادب به عنوان تربیت یاد می کنند.
وی آموزش رعایت حقوق شهروندی از سوی والدین را بخشی از تربیت فرزندان عنوان کرد و اظهار داشت: فرزندان باید بیاموزند که رعایت حقوق شهروندی تنها به احترام و رعایت حقوق آن نیست، بلکه این احترام در همه موارد همچون عدم غیبت کردن، دروغ گفتن و مسخره کردن نیز شامل می شود.
مدیر مدرسه علمیه امام حسین(ع) اهواز، در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه «چه عواملی مانع تربیت صحیح فرزندان می شود»، گفت: تهاجم فرهنگی و ورود ابزارهای اجتماعی جمعی در خانواده ها، مهمترین عوامل دخیل در تربیت فرزندان است، به طوری که اگر والدین نتوانند نحوه ورود ابزارهای رسانه جمعی به خانواده را کنترل کنند، آسیب های جدی به بنیان خانواده تحمیل می شود.
وی در ادامه با بیان این که مسأله دوست یابی یکی از مهمترین دغدغه خانواده ها باید باشد، تأکید کرد: عدم دوست یابی صحیح فرزندان و نظارت نداشتن پدر و مادر یکی از موانع اصلی در تربیت صحیح فرزندان است؛ چرا که طبع انسان به خودی خود تأثیر پذیر بوده و اگر والدین بر نحوه دوست یابی فرزندان نظارت کافی و وافی نداشته باشند لطمه های جبران ناپذیری به شخصیت فرزندان وارد می شود.
حجت الاسلام برومی نداشتن الگو و عدم تأثیر پذیری از بزرگان دین را یکی از آسیب های جدی در شخصیت پذیری فرزندان دانست و اظهار داشت: نداشتن الگو در زندگی شخصی فرزندان سبب گمراه شدن آنها از مسیر اصلی که همان رسیدن به کمالات معنوی است، می شود؛ چرا که اگر فردی از سیره بزرگان دین تبعیت نداشته باشد، ناخودآگاه روش و کردار شیطانی در او رسوخ کرده و آن را از مسیر سعادت و تکامل معنوی خارج می کند.
مدیر مدرسه علمیه امام حسین(ع) اهواز، در پایان سخنان خود، با بیان این که بهترین الگو برای انسان ها، ائمه اطهار(ع) هستند، تصریح کرد: نخستین الگوهایی که خداوند در قرآن بیان کرده ائمه اطهار و پیامبر اعظم (ص) بوده و اگر فردی خواهان زندگی راحت در دنیا و آرامشی ابدی در آخرت است، باید از سیره این بزرگواران تبعیت کند.